Yhteistyökumppanimme esittäytyy: Oivauni Uniklinikka

Vuonna 2010 perustettu Oivauni on kansainväliset standardit täyttävä yksityinen uniklinikka, joka hoitaa unihäiriöitä sairastavia potilaita yksilöllisen arvioinnin ja mittausten perusteella. Haastattelimme Kuopiossa ja Tampereella vaikuttavan klinikan toiminnasta vastaavaa erikoislääkäriä, dosentti Henri Tuomilehtoa.

Toimipisteet kahdessa kaupungissa

Unihäiriöiden hoitoon erikoistuneita päätoimisia uniklinikoita on Suomessa toistaiseksi vain muutama, joista Oivauni on laajimmin toimiva.

– Olemme toimineet Kuopiossa jo kolmisen vuotta, ja kun palveluillemme on selkeästi ollut tarvetta, laajensimme toimintaamme myös Tampereelle, kertoo Henri Tuomilehto.

– Potilaamme ovat olleet tyytyväisiä löydettyään paikan, jossa he ovat saaneet asiantuntevaa, syynmukaista hoitoa oireisiinsa, kuten päiväaikaisen vireystilan huononemiseen, nukahtamisen vaikeuteen tai yöllisiin heräilyihin.

Tuomilehto painottaa erityisesti unihäiriöiden riittävän aikaisen tunnistamisen tärkeyttä.

– Unihäiriöiden varhaisella tunnistamisella voidaan parantaa ihmisten elämänlaatua ja saada aikaan merkittävää hyötyä niin yksilö- kuin yhteiskuntatasollakin ehkäisemällä samalla muita vakavia kansantauteja.

henri_tuomilehto
Klinikan lääketieteellisestä toiminnasta vastaa yksi maamme johtavista unitutkijoista, erikoislääkäri, dosentti Henri Tuomilehto. Hän on työskennellyt Suomessa unihäiriöpotilaiden parissa 15 vuotta ja opiskellut unihäiriöiden hoitoon erikoistuneessa sairaalassa Kanadassa. Tuomilehdolle on myönnetty Suomen Lääkäriliiton unilääketieteen erityspätevyys.

 

oivauni_uniklinikka_pieni
Oivauni Uniklinikka Kuopio
Puijonkatu 12 B
70100 Kuopio
Puh. 044 730 0001
info@oivauni.fi

Oivauni Uniklinikka Tampere
Pyhäjärvenkatu 5 A
33200 Tampere
Puh. 044 730 0075
info@oivauni.fi

 

Lue lisää »

Facebooktwittergoogle_plusmail

Sandman – 25.08.2014